Zoek nieuwsbericht

Damiaanactie: samen een écht leven redden

Campagneweekend Damiaanactie

vrijdag 26 januari, zaterdag 27 janauri, zondag 28 januari 2018

Samen een écht leven redden

We dompelen ons steeds vaker onder in een virtuele wereld. Een wereld waarin we al spelend strijden om fictieve levens. Die kleine ontsnapping aan het echte leven kan soms deugd doen maar we mogen de werkelijkheid niet uit het oog verliezen. Dat is er eentje waarbij fundamentele waarden die voor ons vanzelfsprekend zijn niet voor iedereen gelden. Zoals de toegang tot de gezondheidszorg.

Lepra, een reëel probleem

De infectieziekte lepra slaat ook vandaag nog genadeloos toe. Jaarlijks worden er meer dan 220.000 nieuwe patiënten opgespoord. Lepra is een armoedeziekte; patiënten hebben dikwijls de middelen niet om medische hulp te zoeken. Maar de kans op een behandeling mag voor hen geen droom blijven. Wist je dat Damiaanactie met € 50 een bandeling kan opstarten voor een patiënt? € 50 volstaat dus om een écht leven te redden.

Samen in actie

Met de januaricampagne zet Damiaanactie haar strijd tegen lepra onverminderd verder. Kom samen met ons in actie! Koop of verkoop tijdens het weekend van 26, 27 en 28 januari 2018 de gekende stiftjes bij de vrijwilligers. Voor een pakje van 4 stiften betaal je € 6. Of steun Damiaanactie met een gift op het rekeningnummer BE05 0000 0000 7575. Met de ingezamelde fondsen zorgen we ervoor dat patiënten gratis toegang krijgen tot gezondheidszorg en opnieuw hun plek vinden in de maatschappij.

Laten we samen in actie schieten tegen lepra. Laten we samen een écht leven redden.

Heb je een vraag?
02 422 59 11 | info@damiaanactie.bewww.damiaanactie.be