Zoek nieuwsbericht

Nieuwe Q-labels voor de toeristische sector in de Westhoek

Nieuwe Q-labels voor de toeristische sector in de Westhoek

Het provinciebedrijf Westtoer organiseerde voor ondernemers uit de Westhoek een begeleidingstraject rond kwalitatieve dienstverlening. 21 ondernemers uit de Westhoek hebben het traject tot een goed einde gebracht en het Q-label ontvangen.

Het traject rond het Q-label bestaat uit opleiding en individuele begeleiding op maat. Daarnaast kunnen ondernemers leren van collega’s en ervaringen uitwisselen tijdens bedrijfsbezoeken. Tot slot gingen de ondernemers aan de slag met de suggesties van hun gasten die zij kregen in een onderzoek over klantentevredenheid.

“Een regio kan zich meer dan ooit onderscheiden met authenticiteit en kwaliteit. Zowel toeristische ondernemers als toeristische diensten in de Westhoek begrijpen uitstekend wat de impact is van deze elementen. Binnen- en buitenlandse vakantiegangers waarderen onze inspanningen en hebben hierdoor unieke herinneringen aan hun verblijf”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.  

Alle deelnemers werden bezocht door mystery guests. Deze bezoekers beoordeelden onder andere de vriendelijkheid, de gastvrijheid en de netheid van de deelnemende zaken. Na de goedkeuring van het kwaliteitsdossier door de projectjury, behaalden 21 toeristische ondernemers uit de Westhoek dit jaar het Q-label. Dit kwaliteitslabel is geldig voor een periode van drie jaar. Alle ondernemingen met het Q-label staan garant voor een kwalitatieve dienstverlening aan hun gasten.

Dit zijn de 21 toeristische ondernemingen die dit jaar het kwaliteitslabel behaalden voor de Westhoek:

  •       Alveringem: Hotel Hinterland, Patsy’s vakantiewoning, vakantiewoning ’t Stil genot
  •       Poperinge: vakantiewoning Tussch’n de brugg’n, vakantiewoning Canadahoek, vakantiewoningen In ’t Groen en Douce Vie, Hotel Recour en vakantiewoning ’t vijfde Gemet
  •       Ieper: Hotel en feestzaal De Lissewal, vakantiewoning cottage de Vinck, B&B Back2Front, Ariane hotel
  •       Heuvelland: Restaurant De Rentakker, B&B ’t Zwaluwnest, restaurant ‘t Hellegat
  •       Diksmuide: vakantielogies ’t klein Gewin
  •       Langemark-Poelkapelle: B&B Greenhouse
  •       Lo-Reninge: vakantiewoningen Hof ter Lo en Hof ten Thorre
  •       Veurne: bierrestaurant ’t Hof van de hemel

Op www.q-label.be vindt u alle 260 West-Vlaamse bedrijven die intussen het Q-label behaalden.
Het Q-label kwam tot stand in samenwerking met Horeca Vlaanderen, Horeca Vorming Vlaanderen, Guidea en Recread.

 

 

-- persbericht & foto: Westtoer --