Zoek nieuwsbericht

Verhuis Huisartsenwachtpost IJzerstreek en Westkust

De Huisartsenwachtpost startte op 26 april 2013 in de gebouwen van het CLB in Veurne.
Om patiënten nog betere zorg te geven verhuizen we naar een nieuwe locatie.

Vanaf  2 september 2017 verhuist de wachtpost naar de site van AZ West vlak voor het ziekenhuis
Ieperse Steenweg 99 | 8630 Veurne
 

Inwoners van Alveringem, Lo-Reninge, Veurne, De Panne, Koksijde en Nieuwpoort kunnen vanaf dan tijdens het weekend en op feestdagen terecht op onze nieuwe locatie.

De wachtpost is geopend van zaterdagmorgen 8 u. tot maandagmorgen 8 u. en op feestdagen van 8 u. ’s morgens tot 8 u. de dag er op. Er is steeds een huisarts aanwezig.

Huisarts van wacht: bel naar 1733

Elke dag van 19 u. 's avonds tot 8 u. 's morgens en tijdens het weekend en op feestdagen.
Voer na de taalkeuze de postcode van uw locatie in, gevolgd door een hekje.

Het 1733-nummer moet gebeld worden tijdens de officiële huisartsenwacht van ’s avonds 19 u. tot ’s morgens 8 u. 
Overdag contacteert iedereen zijn eigen huisarts.  

Dat voldoet perfect aan de eisen van de overheid.  Onze nieuwe wachtpost is meer strategisch gelegen met korte aanrijtijden en een goede bereikbaarheid, ook met het openbaar vervoer wat niet onbelangrijk is met de vele toeristen aan de Westkust.
Onze nieuwe wachtpost heeft keurig afgewerkte, lichtrijke lokalen. Naast een mooi onthaal en ruime wachtzaal beschikken we over 2 optimaal ingerichte dokterskabinetten. 
We hebben nog een extra 3de behandelingsruimte.  De inslapende arts en chauffeur beschikken elk over een  slaapkamer met badkamer.

De Huisartsenwachtpost dient voor alle medische problemen die niet kunnen wachten tot uw eigen huisarts terug bereikbaar is.
Na de consultatie krijgt uw eigen huisarts een verslag. Voor de meeste dringende, niet levensbedreigende gezondheidsproblemen kan u er terecht. Indien nodig wordt u doorverwezen naar de spoeddienst van het ziekenhuis.

In de Huisartsenwachtpost worden de officiële tarieven toegepast. U dient een aantal zaken mee te brengen bij een consulatie: identiteitskaart en een kleefbriefje van de mutualiteit. 

Er wordt de mogelijkheid geboden om via bancontact te betalen. We raden aan om hier zoveel mogelijk gebruik van te maken.

We raden de mensen aan om indien mogelijk zelf naar de huisartsenwachtpost te komen, dit omdat de huisarts de patiënt daar niet alleen sneller, maar ook in betere omstandigheden kan onderzoeken.
U kan langskomen zonder afspraak. Mocht de patiënt zich niet kunnen verplaatsen kan via het centraal nummer 1733 een huisbezoek aangevraagd worden.

Meer informatie: www.hijw.be | info@hijw.be