Nieuws

Eerste Q-labels en groene i-borden voor de toeristische sector in de Westhoek

Het traject rond het Q-label bestaat uit opleiding en individuele begeleiding op maat. Daarnaast kunnen ondernemers leren van collega’s en ervaringen uitwisselen tijdens bedrijfsbezoeken.
Tot slot gingen de ondernemers aan de slag met de suggesties van hun gasten die zij kregen in een onderzoek over klantentevredenheid.

“Een regio kan zich meer dan ooit onderscheiden met authenticiteit en kwaliteit. Zowel toeristische ondernemers als toeristische diensten in de Westhoek begrijpen uitstekend wat de impact is van deze elementen.
Binnen- en buitenlandse vakantiegangers waarderen onze inspanningen en hebben hierdoor unieke herinneringen aan hun verblijf”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.  

Alle deelnemers werden bezocht door mystery guests. Deze bezoekers beoordeelden onder andere de vriendelijkheid, de gastvrijheid en de netheid van de deelnemende zaken.
Na de goedkeuring van het kwaliteitsdossier door de projectjury, behaalden 11 ondernemingen uit de Westhoek het Q-label. Dit kwaliteitslabel is geldig voor een periode van drie jaar.
Alle ondernemingen met het Q-label staan garant voor een kwalitatieve dienstverlening aan hun gasten.

Dit zijn de 11 ondernemingen die het kwaliteitslabel behaalden in het eerste kwaliteitstraject voor de Westhoek:

  • Alveringem: B&B In den Hagedoorn en Vakantiewoning De Witte Reiger
  • Diksmuide: Vakantiewoning ’t Lappersfort
  • Heuvelland: Restaurant De Bralle en Hostellerie Kemmelberg
  • Ieper: Albion Hotel en Hotel Ambrosia
  • Lo-Reninge: Vakantiewoning ’t Noordhuys
  • Veurne: Vakantiehoeve Blauwhof, Restaurant De Oogappel en B&B Het Schaliënhof

In Alveringem behaalde restaurant Tapa-Tapa vroeger reeds het Q-label.

Op www.q-label.be vindt u alle 200 West-Vlaamse zaken die intussen het Q-label behaalden.

Het Q-label kwam tot stand in samenwerking met Horeca Vlaanderen, Horeca Vorming Vlaanderen, Guidea en Recread.

Om de dagdagelijkse inzet van de diensten voor toerisme te belonen, overhandigde Westtoer hen vandaag het nieuwe groene i-bord. Onze diensten voor toerisme bieden een aangename manier van onthaal, goede informatieverstrekking en een fijne beleving aan onze toeristen.
Gezien het grote belang van de toeristische diensten voor de regionale toeristische werking, gaat Westtoer graag in op de vraag om het erkenningstraject voor toeristisch onthaal verder te begeleiden en aan te sturen.
Daarom kunnen de Diensten voor Toerisme dit najaar ook instappen in het Q-label.

-----