Westhoek KD fietsroutes

Met Jaek en Nink door het vlakke land (26,1 km)

Start: Mout- & Brouwhuis de Snoek in Alveringem of VVV-kantoor in Lo-Reninge

Het traject loopt langs het Lokanaal en brengt je onder meer naar het pittoreske Lampernisse en het windmolenpark in Nieuwkapelle. Ook de meanderende ‘oude zeedijk’ en de bijzondere natuur liggen op de vlakke route. Onderweg is er een hele leuke quiz voor kinderen.

Gratis

Crossen door de bossen met Jaek en Nink (26,5 km)

Start: Dienst Toerisme in Ieper of Dienst Toerisme in Zonnebeke

Tijdens deze route fiets je langs heel wat monumenten en landschapssites in Ieper, kan je eventjes ontspannen in het provinciedomein De Palingbeek of naar de zon kijken in AstroLAB Iris.

Gratis

Met Jaek en Nink op avontuur langs de IJzer (47,5 km)

Start: Storms Harbour in Nieuwpoort of Dienst Toerisme in Diksmuide

Jaek en Nink nemen je mee op avontuur langs de IJzer. De route verbindt Nieuwpoort met Diksmuide en kronkelt door de polders. Het volledige traject is voor de geoefende fietsers, maar je kan de route ook indelen in 2 lussen. Tijdens de tocht kan je halt houden aan heel wat leuke plaatsen. Een boerderij met streeklekkers, of je kan speuren naar vogels en zeehonden vanuit een kijkhut.

Er is een lus van 28,9 km in Nieuwpoort en een lus van 21,1 km in Diksmuide

Gratis

Met Jaek en Nink naar natuurgebied De Blankaart (22,9 km)

Start: Dienst Toerisme in Diksmuide of Bezoekerscentrum De Blankaart in Woumen (Diksmuide)

De route vertrekt op de Grote Markt in Diksmuide voor een gezellig namiddagje uit naar het natuurdomein De Blankaart of omgekeerd. Onderweg kan je even verpozen bij een lekker ijsje, heerlijke aardbeien of verpozen op een zonneterrasje.

Gratis

Trappen van stad naar strand (21,6 km)

Start: Dienst Toerisme in Veurne of Dienst Toerisme in De Panne of Bezoekerscentrum Duinpanne in De Panne

Deze route vertrekt op de Grote Markt in Veurne. Via heel wat leuke stopplaatsen fiets je naar de zee. Omgekeerd kan je natuurlijk ook van de zee naar het historisch stadje Veurne fietsen.

Gratis

Kleine Flandrien in spé (17,3 km)

Start: De Kinderbrouwerij in Reningelst (Poperinge)

Een uitdaging voor groot en klein langs de Rodeberg. Deze route vertrekt vanuit de Kinderbrouwerij richting Heuvelland voor een gezellig namiddagje uit op de Rode- en Zwarteberg. Onderweg kan je even verpozen bij een leuk speelpleintje of genieten op een gezellig terrasje.

Gratis

 

 

Meer weten over de Westhoek K(a)D(ee)s? Klik hier.