Diftar-Recyclagepark Vleteren

Elzendamme 5B
8640 Oostvleteren

T 057 40 15 77

Sluitingsdagen
zie www.ivvo.be

Openingsuren
DI
13.30 u. - 16.45 u.
WO
13.30 u. - 16.45 u.
DO
13.30 u. - 16.45 u.
VR
13.30 u. - 16.45 u.
ZA
8.30 u. - 12.45 u.

Diftar-Recyclagepark

OPGELET

Provinciegouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé, heeft besloten de mondmaskerplicht in te voeren op alle West-Vlaamse recyclageparken vanaf 3 oktober 2020. Om de veiligheid van zowel de bezoekers alsook de parkwachters te garanderen staan wij deze keuze bij en is het dragen van een mondmasker verplicht op alle IVVO recyclageparken. Alle andere maatregelen inzake social distancing blijven gelden. We raden de bezoekers ook ten sterkste aan altijd hun handen te wassen na thuiskomst van een recyclageparkbezoek.

---

Ook voor het recyclagepark in Vleteren werd beslist in overleg met de gemeenten een reservatiesysteem in te voeren. Een recyclageparkbezoek kan vanaf dinsdag 3 november 2020 enkel nog na afspraak!

Vooraf reserveren is verplicht, een afspraak maken kan online via het reservatiesysteem van IVVO dat terug te vinden is op de IVVO website via de knop ‘reservatie recyclagepark’. Wie niet over internet beschikt kan telefonisch een afspraak vastleggen via de IVVO klantendienst (057 21 41 60). 
De klantendienst is elke werkdag bereikbaar van 8.30 u. tot 12 u. en van 12.30 u. tot 16.30 u.

Aan de ingangszuil op het recyclagepark wordt uw reservatie automatisch gecontroleerd. Geen reservatie = GEEN parkbezoek! Reservatie is dus vereist vanaf dinsdag 3 november 2020. 
Het maken van een reservatie voor een parkbezoek, is mogelijk 1 week op voorhand tot dezelfde dag 15 min. op voorhand.

Er zijn meerdere reservaties per dag/week mogelijk, zo kan iedereen die uitzonderlijk wat meer afval wenst aan te brengen dit opeenvolgend doen.

---

Op het recyclagepark geldt het DIFTAR-systeem. Diftar is de afkorting voor gedifferentieerde tarieven. Dit betekent dat het recyclagepark ingedeeld is in twee verschillende zones, namelijk een zone betalend en een zone niet-betalend.

Volgende afvalfracties kunnen gratis aangeboden worden op het recyclagepark

Bol glas (wit en gekleurd), papier, karton, oude metalen, textiel, lederwaren, KGA, TL-lampen, motorolie, frituurolie en -vet, (auto)batterijen, allerhande elektrische toestellen, harde plastics.
 

Volgende fracties zijn betalend op het recyclagepark

Brandbaar grof vuil, houtafval, steenpuin, vlak glas, tuinafval en snoeihout.
De tarieven vind je hier terug.

Toegankelijkheid :

Het recyclagepark is enkel toegankelijk met uw elektronische identiteitskaart.
Bedrijven en buitenlandse tweedeverblijvers dienen een speciale chipkaart aan te vragen bij de IVVO-klantendienst. 

  • Aanvraag toegangskaart voor bedrijven via volgende link.
  • Aanvraag toegangskaart voor tweedeverblijvers via volgende link.

IVVO-klantendienst: 057 21 41 60

AANBOD IVVO : COMPOST IN ZAKKEN 

Jaar en dag is er een aparte GFT-inzameling in de IVVO-regio. Dit GFT-afval is waardevol materiaal voor onze GFT-composteringsinstallatie waarmee we zeer kwaliteitsvolle compost maken. Dit hoogstaand-bodem verbeterend middel verkoopt IVVO in bulk aan particulieren en bedrijven. IVVO-gemeenten kunnen steeds gratis compost verkrijgen bij IVVO voor eigen diensten. Maar de compost wensen we voortaan ook particulier aan te bieden in gebruiksvriendelijke voorverpakte zakken van 40 liter. Deze compost in zakken draagt het Vlaco-kwaliteitslabel. De compost is afgezeefd op 10mm.

Dit nieuw product, compost in zakken, wordt aangeboden op de recyclageparken in beheer van IVVO, nl. Ieper, Nieuwkerke (Heuvelland), Veurne, Vleteren en het groenpark van Ieper.

De prijs voor een zak compost bedraag € 3,50. Voor drie zakken betaalt u maar € 10.

Meer info
IVVO
057 23 08 80
info@ivvo.be 
www.ivvo.be 
https://www.facebook.com/IVVOIeper/

 


Diftar-retributiereglement recyclagepark
Politiebesluit: Mondneusmaskerplicht op het recyclagepark