Zoek nieuwsbericht

De Grote Grondvraag: hoe gezond is jouw grond?

Dat kom je te weten met De Grote Grondvraag. Met De Grote Grondvraag steunt de OVAM alle grondeigenaars in Vlaanderen bij het controleren en waar nodig saneren van hun grond. 
Zoek jouw grond hier op, en check snel of jouw grond mogelijk vervuild is. Stoot je op een probleem? Geen paniek, we zoeken het samen uit en helpen jou om jouw grond opnieuw gezond te maken.

Waarom de Grote Grondvraag?

De Grote Grondvraag is van groot maatschappelijk belang. Door ons rijke industriële verleden zijn er in Vlaanderen een pak verontreinigde gronden. Die hebben een niet te onderschatten invloed op jouw dagelijkse leven.

Wil je ook dat jouw kinderen kunnen spelen op gezonde grond? Dat boeren hun gewassen kunnen telen op vruchtbare bodem? En dat open ruimte en gezond grondwater beschikbaar en betaalbaar zijn? Dat is niet alleen goed voor onze gezondheid, maar ook voor de economie. Redenen genoeg dus om goed zorg te dragen voor onze grond! En redenen genoeg om deel te nemen aan De Grote Grondvraag: samen alle risicogronden opsporen en terug gezond maken. Ga na wat je vandaag al kan doen voor onze leefomgeving. En voor de huidige en de toekomstige generaties.

Contact

Voor vragen over bodem kunt u het team Klantenbeheer bereiken op bodem@ovam.be of telefonisch op 015 284 458.