Praat café dementie Pandora

Pandora

De naam stamt af uit de Griekse mythologie.
Pandora, een mooie gezante van Zeus werd naar de wereld gestuurd met een doos om Prometheus te straffen omdat hij het vuur van de hemel gestolen had. Pandora mocht de doos niet openen, maar nieuwsgierig als ze was, deed ze dat wel en grote kwalen en ellende verspreidden zich over de wereld. Maar op de bodem van de doos bleef echter de hoop over.

Mensen die zorgen voor iemand met dementie, worden door heel wat leed gekweld. De buitenkant, de omgeving lijkt allemaal kommer en kwel, maar binnenin de doos blijft er steeds hoop en dat sprankeltje hoop wil het praatcafé voor de mensen zijn.
 

Praktisch

Pandora gaat 4 keer per jaar door en 'reist' als het ware door de regio Veurne. Het praatcafé gaat telkens in een andere gemeente door nl. Koksijde, Nieuwpoort, Veurne, Alveringem en De Panne.
In de wintermaanden gaat het praatcafé door in de namiddag om 14u30, in de zomermaanden vindt het praatcafé plaats om 19u30.
Deelnameprijs is gratis.

Neem een kijkje in de kalender om onze jaarplanning te ontdekken.

Opvangproblemen

De vzw Thuisoppas helpt u een geschikte oppas te vinden tijdens uw afwezigheid 059 55 40 51

Info

Het praatcafé dementie Pandora is een initiatief van het WZC Sint-Anna, WZC ’t Hoge, WZC Dunecluze, WZC Maria Troost, WZC Sint-Bernardus, WZC Ten Anker, WZC De Zathe, Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen, Familiehulp, OCMW Veurne, OCMW Alveringem, Sociale Dienst Bulskamp en CM Oostende.

Bent u geïnteresseerd in de activiteiten van praatcafé dementie Pandora, aarzel dan niet en registreer u voor de nieuwsbrief.

Wij brengen u dan op de hoogte van ons volgend praatcafé. Daarnaast krijgt u ook toegang tot om de informatie die tijdens het praatcafé werd gegeven te downloaden.

Voor bijkomende informatie kunt u contact opnemen met CM Thuiszorgcentrum Oostende, Cirkelstraat 8 te Oostende, per mail thuiszorgcentrum.oostende@cm.be of op telefoonnummer 059/55 40 59.

Meer info bij Thuiszorgcentum Oostende 059 55 40 59 of thuiszorgcentrum.oostende@cm.be

http://pandora.praatcafedementiewvl.be/nl/home

 

Praat café dementie Pandora