Zoek nieuwsberichten

Miniatuurpaleis Pette Blaevoet - tentoonstelling

De miniatuurcollectie van Camiel Blaevoet krijgt een permanente opstelling in de kerk van Izenberge. Ruim vijftig jaar tjoolt deze Izenbergenaar rond met zijn foorkramen. Iedereen in de streek kent Pette Blaevoet. In de schoonste maanden van het jaar is hij foorreiziger, de rest van de tijd doet hij timmerwerk en leurt hij zelfs met vis.

Pette is al de tachtig gepasseerd als hij – met pijn in het hart – zijn woonwagen, zijn paarden- en zwiermolen verkoopt. Maar zelfs op die hoge leeftijd kan Pette nog altijd niet stilzitten. Hij begint allerlei wagens, kermiskramen, windmolens, visserssloepen en galjoenen te maken, zoals ze echt waren, maar dan in het klein. Jarenlang komen bezoekers van heinde en ver naar zijn ‘miniatuurpaleis’ in de Groenestraat in Izenberge. Op initiatief van het lokaal bestuur Alveringem kunt u de collectie van Pette Blaevoet voortaan bewonderen in de kerk van Izenberge.

Plaats
Sint-Mildredakerk
Sint-Mildredaplein
8691 Izenberge 

Wanneer
De expo kan op afspraak bezocht worden. Vooraf reserveren bij: Mens & Vrije Tijd |  058 28 88 81  | cultuur@alveringem.be

 

Tekening: Stefaan Sampers